Froukje en Lonneke

Froukje (met lichtere jas) en Lonneke zijn 31 jaar oud en wonen in de Achterhoek, in verschillende dorpen. Ze hebben een oudere broer en een jonger zusje. Froukje is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is eigenaresse van een kinderdagverblijf. Lonneke heeft drie kinderen en staat voor de klas op een basisschool. Ze zien en spreken elkaar vaak. Vaker dan hun zus of broer, terwijl Lonneke toch op loopafstand van hun jongere zus woont.

Om de kinderen toen ze klein waren uit elkaar te houden, knipten hun ouders het haar van Froukje kort, terwijl Lonneke lang haar had. Is het toeval dat Froukje de stoerste, de meest jongensachtige van de twee is? Lonneke is meisjesachtiger. Tegenwoordig draagt Froukje soms ook meer meisjesachtige kleren en dan zegt Lonneke: ‘hee, je pikt mijn stijl…’
Froukje heeft een grote vriendinnenkring. Lonneke niet. Zij is introverter en verlegener en heeft vooral losse vriendinnen.
Froukje deed Mavo, Lonneke Havo. Dat was geen probleem tussen hen, Lonneke vond het zelfs wel een bevrijding dat ze in een eigen klas een individu kon zijn en minder deel van een tweeling. Zij vindt het af en toe vervelend dat ze altijd vergeleken worden en dat er in het dorp vaak gedacht wordt dat ze haar zus is. Froukje zit daar minder mee is mijn indruk.
Froukje heeft een operatie aan neus en bijholten gehad, geen pretje. Daardoor is haar neus een beetje veranderd. Ook Lonneke heeft last van haar bijholten, maar een operatie ziet ze niet zitten. Froukje wilde altijd graag meedoen met allerlei tweelingprojecten. Lonneke niet. Maar deze keer is ze gelukkig omgeturnd door haar zus en konden we deze foto’s maken in de prachtige omgeving waar ze wonen.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.