Angeline en José

Een spiegeltweeling! Angeline is linkshandig, José (met rode sjaal) rechts. Ze zijn 62 en de jongsten van een gezin van vier kinderen. Vader hoopte, na twee meisjes, bij de derde bevalling erg op een jongen, maar het werd onverwacht een tweeling en dan ook nog opnieuw twee meisjes.

Ze zijn opgegroeid in het katholieke Katwijk aan de Rijn, kwamen veel in de kerk (al waren hun ouders niet erg religieus) en aan zee en houden nog steeds veel van wandelen en fietsen.
Angeline en José werden als kinderen echt als tweeling behandeld door hun ouders, ze droegen bijvoorbeeld dezelfde kleren en zaten naast elkaar op school. De school wilde ze op een gegeven moment uit elkaar plaatsen. Maar omdat hun vader stierf is dat toen toch maar niet gebeurd. Na school gingen ze allebei naar dezelfde Pabo – ze zaten toen wel in een verschillende klas – en na het examen kregen ze al snel een baan. Ze werken nu allebei nog steeds op hun eerste basisschool (twee verschillende) en zijn bevlogen juffen. Bijna tegelijk kregen ze kinderen, eerst allebei een meisje (Anne en Margot, net als de zusjes Frank, dat is niet helemaal toevallig) en daarna beiden een jongen. Hun mannen zijn gelukkig goed bevriend. Ze gingen als gezinnen altijd samen met vakantie en nu de kinderen uit huis zijn, doen ze dat nog altijd.

De tweelingband is loeisterk, ze moeten er niet aan denken hun zus te moeten missen. Toen Angeline drie weken in Australië was, wist José niet hoe ze het had en Angeline had veel heimwee.

Omdat ze vlakbij zee zijn opgegroeid en nog steeds erg houden van wandelen in het duingebied, willen ze graag aan zee op de foto. Het woei hard en het regende af en toe flink, maar we hebben het toch gedaan, de zussen lieten zich niet wegjagen door een beetje wind en regen.

Ze worden nog steeds door elkaar gehaald, spreken elkaar dagelijks en hebben veel meer contact met elkaar dan met hun oudste zus (de andere zus, de een na oudste, is helaas overleden).

Angeline en José waren opnieuw een voorbeeld van de enorm sterke band die een tweeling kan hebben. De liefde spatte er vanaf. Zien jullie dat ze dezelfde bril hebben in een verschillende kleur?

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.