Femius en Adriaan

Femius en Adriaan (28 jaar) lijken werkelijk enorm veel op elkaar. Meestal kan ik de tweelingen die ik interview meteen uit elkaar houden, en het gaat me juist om hun verschillen, maar nu had ik echt moeite tijdens het gesprek. Femius is 7 minuten ouder en heeft een klein moedervlekje op zijn neus. Nou, je moet wel vlakbij hem staan om het te zien. Op de foto’s heeft hij twee verfvlekjes op zijn shirt.

Zelf zeggen ze dat ze heel verschillend zijn. Femius is als oudste de verantwoordelijke van de twee en zal altijd op tijd op afspraken verschijnen. Adriaan is makkelijker in zulke dingen. Soms hebben ze daar wat onenigheid over, maar het mag geen naam hebben. Femius denkt overigens niet alleen dat hij de verantwoordelijkste is, maar ook de sterkste. Als kind was dat misschien zo, nu is dat helemaal niet meer duidelijk, vindt Adriaan, en matten, daar doen ze niet meer aan dus ze zullen het nooit uitvinden.
Ze zijn de jongsten van 5 kinderen. Hun vader is helaas een paar jaar geleden overleden en als enigen van de 5 wonen zij nog bij hun moeder thuis, al hebben ze daar helemaal hun eigen leven. Samen hebben ze een bouwbedrijf, als sinds ze van de Vrije School afkwamen. Dat is wel te begrijpen als je weet dat hun vader ze na school altijd meenam naar de bouwplaatsen waar hij werkte. Ze groeiden op tussen hamers en spijkers en hebben inmiddels dezelfde gele bus.
Wat heel apart is, is het volgende: Femius en Adriaan doen en delen alles samen. Ze hebben samen één portemonnee, ze dragen elkaars kleren. Ze willen hun hele leven samen blijven wonen, of, als het echt niet anders kan, eventueel pal naast elkaar, mochten er partners bijkomen. Maar het liefst zouden ze ook met de eventuele vriendinnen erbij blijven samenwonen. (Zou een gezamenlijke vriendin voor hen beiden misschien een oplossing zijn?) Mochten ze toch in een verschillend huis terechtkomen, dan dus wel pal naast elkaar, er mag geen ander huis tussen, je moet wel gewoon even in je onderbroek naar je broer kunnen lopen ’s morgens. Meestal is de band die ik zie bij tweelingen sterk, maar zo sterk, dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.