Fleur en Pascalle

Ze zijn net 42 geworden en hebben taartjes bij de koffie. Twee vrolijke, positieve, pittige dames die zeer aan elkaar verknocht zijn. Fleur (in het rood) is de oudste. Ze wonen 100 km bij elkaar vandaan, maar hebben veel (digitaal) contact. Ze moeten zelfs oppassen dat ze niet teveel alleen maar op elkaar gericht zijn. Vroeger woonden ze samen maar hadden toen zo weinig andere mensen nodig dat ze het allebei ongezond vonden worden.

Fleur is getrouwd en heeft kinderen, Pascalle is verloofd. Hun ouders hebben ze als individuen opgevoed, maar ze gaven de tweeling wel vaak matchende kleding. Vonden de meisjes helemaal geen probleem. Hebben ze ooit ruzie? Nou en of, knallende ruzies zelfs. Hoe langer ze elkaar niet hebben gezien, hoe feller de vonken er af kunnen vliegen. Soms gaat het over belangrijke dingen, soms onbelangrijke maar ze voelen zich er allebei naar onder en het is ook altijd weer snel bijgelegd.
Competitie voelen ze niet, al houden ze wel bij of de ander niet toevallig dunner is geworden, want ze willen wel graag op elkaar blijven lijken. Ze zijn beiden sportief, vooral Pascalle doet veel aan fitness, Fleur met haar drukke gezin en baan heeft daar minder gelegenheid voor, maar ze is een enthousiast jazzdanser.
Beiden zitten in de kledingbranche (detailhandel) en kopen ook soms zonder het te weten dezelfde kleding. Ze zijn de jongsten van 5 kinderen, 2 jongens werden gevolgd door een meisje. Moeder vond het leeftijdsverschil tussen de broers en hun zusje te groot en wilde daarom nog een kind. Toen ze een dag voor de bevalling hoorde dat het er twee zouden worden, juichte ze. Bij de geboorte in het ziekenhuis gilde vader van blijdschap de hele afdeling bij elkaar. Kortom, Fleur en Pascalle waren zo welkom als maar zijn kan.
Verschillen tussen de dames zijn er ook. Fleur is meer boompje beestje, georganiseerder, geplander. Pascalle is avontuurlijker. Ze heeft in Curaçao gewoond (is daar op de bonnefooi heengegaan) en later in Thailand waar ze samen met anderen een restaurant begon. Zeer ondernemend dus. Fleur zocht haar op in Curaçao en werd daar bij voorbaat letterlijk ziek van het idee dat ze haar zusje zou moeten missen zodra ze weer in Nederland zou zijn.
Ze hebben volkomen verschillende partners en vallen dan ook niet op de man van de ander. Nooit hadden ze zich gerealiseerd dat de kinderen van Fleur genetisch gezien ook die van Pascalle zijn, maar Pascalle is wel uit Thailand teruggekeerd omdat ze het opgroeien van Fleurs kinderen niet langer wilde missen.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.