Geri en Jos

Er was één meisje in het gezin Vos en haar ouders waren piepjong. Moeder raakte al snel weer zwanger en tijdens de bevalling bleek dat het er twee waren. Geri en Jos. Vlot daarna kwam er nog een jongen, en daarna nog een tweeling jongens. En tenslotte nog een jongen. Zo werden in zeer korte tijd zeven kinderen geboren.

Geri (rechts) en Jos zijn een spiegeltweeling. Jos is rechts, Geri is links. Ze groeiden eendrachtig op en waren samen met het broertje dat direct na hen kwam een hecht team. De tweeling moest altijd dezelfde kleren aan en de jongens werden vaak met elkaar verward. Ze gingen beiden naar de LTS en kregen verkering. Dat zorgde soms voor ruzies omdat de meisjes woedend waren als ‘hun geliefde’ ze niet had herkend op straat. Nu zijn Geri en Jos 58 jaar en werken al jaren in een verschillende fabriek in de ploegendienst.
Echte Brabanders zijn het. Ik werd zeer ontspannen en gezellig ontvangen. Geri en zijn vrouw Esther nog in nachtkleding, Jos zou er zo aankomen.
Geri en Jos doen nog steeds heel veel samen. In de tuin staat een schuurtje dat is ingericht als mancave. Daar hangt het dartspel (zijn ze allebei dol op) en staat de Harley Davidson van Geri. Ook Jos heeft thuis zo’n mancave. Ze zijn verzot op rockabilly, de voorloper of zelfs wegbereider van de rock-‘n-roll, met als bekendste ster Elvis Presley.
Geri heeft een beetje adhd en een kort lontje. Jos is korter van stuk, is meer ingetogen en ook zijn vrouw is een stuk rustiger dan Esther. Die zegt: je moet niet proberen tussen de mannen te komen.
Ik vond het ontspannen en grappige mannen en voelde me meteen op mijn gemak. Ze worden nog steeds vaak verward en laten dat maar zo. Email, daar doen ze niet aan, ik moet de foto’s maar naar Esther sturen. Bij het afscheid ontving ik een hoop kussen.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.