Hans en Rob

Hans en Rob (63) zijn geboren in Rotterdam. Er is ook nog een jonger zusje met wie ze de laatste tijd intensiever contact hebben. Hans is net iets ouder dan Rob. Ter herkenning: Hans draagt een bril. Hij is links en Rob rechts, dus wellicht zijn ze een spiegeltweeling. Ze zien elkaar niet al te vaak, en wonen ook niet erg dichtbij elkaar maar hebben wel dezelfde passie: zang. De avond voordat ik ze trof waren ze samen naar de opera. Maar ze zingen ook zelf, en hebben samen met nog drie andere mannen ‘Die schöne Müllerin’ gezongen onder leiding van de zanglerares van Hans. Schubert is een van hun gezamenlijke liefdes.

Gevraagd naar hun verschillen meldden ze dat Hans iets emotioneler is en Rob wat rationeler. Hun lerares vindt dat je dat ook aan hun stem merkt.

Hans heeft twee dochters, Rob had dat ook graag gewild. Afgelopen zomer zijn ze met hun twee gezinnen met vakantie geweest en dat was een groot succes.

Allebei werken ze in de zorg. Hans werkt met gehandicapte kinderen, Rob werkt als diaconaal werker bij de Protestantse Kerk. Soms hebben ze dezelfde wondjes. Heel typisch. Ook droomden ze een keer allebei dezelfde nacht dat de ander dood was. Ik vroeg of er toen misschien iemand anders in hun omgeving overleden was, maar dat was niet zo. Ze belden elkaar om even te verifiëren of de ander nog leefde.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.