Hieke en Greet

Hieke (met witte jas) is de oudste. Met hun Friese roots en geboren in Hoogeveen verhuisden ze al op jonge leeftijd naar Noord-Holland waar ze onder de rook van Tata Steel (Hoogovens) opgroeiden. Toen ze een maand of zeven oud waren, begon Greet in haar bedje vreselijk te huilen. Moeder kwam kijken en het bleek dat Hieke in het andere bedje onder de deken was verdwenen en al helemaal blauw zag, omdat ze geen lucht kreeg. Een wonderbaarlijke redding van de ene tweelinghelft door de andere.

Ze leken als kind heel veel op elkaar, maar doen daar nogal nuchter over. Toch heeft het ze geen windeieren gelegd. Greet had een vriendje die voetbalde. Een teamgenoot vroeg, toen hij Greet zag: wauw, heb je er niet nog een zoals zij? Ja hoor, zei Paul en zo kwam ook Hieke aan haar man.
Greet is de moeder van de bekende Ajax voetballer, Joël Veltman. Omdat hij al jong als talent ontdekt werd, stond hun hele leven vroeger totaal in het teken van voetballen (wedstrijden, trainingen etc). Hieke werkt al haar leven lang bij de ANWB, een baan die ze ooit overgenomen heeft van haar zus. Ze zijn de middelsten van vier kinderen. Er is een oudere en een jongere broer. Ze zijn niet overdreven close en wijten dat aan hun nuchtere Friese afkomst. Ze spreken elkaar wel regelmatig en dan met name via whatsapp. Greet is wat assertiever ingesteld en zegt duidelijk als ze het ergens niet mee eens is; Hieke is afwachtender, voorzichtiger. Hun kinderen hebben een goede band maar lijken weinig op elkaar vanwege de genetische inbreng van de vaders. Die zijn nog steeds bevriend. Hieke en Greet zijn 58 jaar.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.