Justia en Jessica

Justia en Jessica waren enorm aan elkaar verknocht en gezien hun geschiedenis is dat geen wonder. Toen ze 5 jaar waren, overleed hun moeder bij een auto-ongeluk. Vader kon niet voor de meisjes zorgen en ze kwamen in een pleeggezin terecht waar al 4 kinderen waren en waar later nog een zusje werd geboren.

Justia was de oudste, maar ze hebben tot hun 15e gedacht dat Jessica de oudste was. Veel was onbekend vanwege hun verleden. Op het moment van de foto waren ze 65. Ze zijn beiden kunstenares geworden en houden van kleur en vrolijkheid.
Justia bleek een kleine tumor op de buitenkant van haar maag hebben. Die moest verwijderd worden en dat is met succes gebeurd. Maar de chemotherapie en de bestraling die ze daarbij kreeg, hebben veel verwoest in haar lichaam. In haar darmen zijn gaatjes ontstaan en grote problemen met de afvoer van gal en alvleeskliersappen. Ze is twee keer in coma geraakt, heeft een inwendige bloeding en een bloedvergiftiging gehad en is vijf keer geopereerd. Ruim een maand heeft ze op de I.C van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis doorgebracht en in totaal lag ze vier maanden in dat ziekenhuis. Ze viel twintig kilo af en om haar spijsverteringskanaal te laten herstellen zou ze nog drie tot zes maanden niet kunnen eten. Justia had een vrolijke natuur en ze was sterk, maar de traumatische gebeurtenissen haalden haar geestkracht in.
Voor tweelingzus Jessica was de situatie ook erg zwaar. Ze leefde heel lichamelijk met haar zus mee. Ook zij vindt het moeilijk om haar vrolijke natuur trouw te blijven.
Het was hartverscheurend om de pijn van de zussen te zien, vooral hoe hun altijd zo vanzelfsprekende vrolijkheid achter een dikke wolk leek te zitten. Maar af en toe kwam hij gelukkig weer even terug. Tot groot verdriet van Jessica is Justia inmiddels overleden.

Reacties

Jess schrijft

Lieve Sanne.In de trein naar Deventer.
Prachtige site werkt prima!

Reageer
Reageer op Jess

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.