Kristien en Ingrid

Ze zijn de oudste twee van een gezin met vier kinderen (nog een zus en een broer) die allemaal binnen 5 jaar zijn geboren. Kristien (met roze vest) is tien minuten ouder. Waar ze hun donkere krullen vandaan hebben, weten ze niet, mensen denken vaak dat ze Spaans of Italiaans zijn. Maar moeder is Belgisch, vader Nederlands en de meisjes werden gewoon in Haarlem geboren.

Als klein kind droeg de een altijd blauw en de ander altijd rood. Ze werden erg veel met elkaar vergeleken en vonden dat vervelend, vooral als het om cijfers op school ging. Echte ruzie hadden ze er niet om, maar er was dus wel soms een gevoel van competitie. Toch gaf het tweelingschap hen ook een veilig gevoel. Kristien was in die tijd de dapperste. Ingrid was erg verlegen en liet bijvoorbeeld moeilijke telefoontjes liet ze graag aan haar zus over.

Allebei leerden ze dansen en als snel werd dat hun leven. En ook daar was natuurlijk competitie. Na school gingen ze allebei de verpleegopleiding doen en werden ook beiden verpleegster, tegenwoordig zelfs in hetzelfde ziekenhuis en op dezelfde afdeling, al werkt Ingrid daar sinds enige tijd als secretaresse.

De familie waar ze in zijn grootgebracht is liefdevol. Ze zien elkaar niet veel, zelfs Kristien en Ingrid niet, maar in tijden van nood steunen ze elkaar enorm.

De dames hebben heel verschillende mannen uitgezocht. Die van Ingrid stoer, motorrijder, rommelig, aanwezig, clown. Die van Kristien meer op de achtergrond en ook netter. Beide gezinnen hebben twee dochters die heel close met elkaar zijn. Tot haar grote verdriet is de man van Ingrid een paar jaar geleden plotseling overleden. Ze heeft sinds kort een nieuwe vriend, een weduwnaar met drie zoons, die ook weer stoer en motorachtig is.

Inmiddels zijn ze 53. Kristien zegt dat Ingrid liever is en zachter maar dat ze, in tegenstelling tot vroeger, nu meer durft dan zij. Ze draagt wildere kleren en durft veel met haar haar te doen. Ingrid zegt dat Kristien beter voor hun ouders zorgt en meer verantwoordelijkheid neemt. Misschien maakt het toch uit dat zij de oudste is.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.