Leonie en Barbara

Barbara, met spijkerbloes, werd als een totale verrassing 5 minuten na Leonie geboren, op de echo had niemand gezien dat er een tweeling zat aan te komen. Ze leken als kind heel veel op elkaar, maar hun ouders konden ze altijd prima uit elkaar houden. Toen ze klein waren droegen ze dezelfde kleren of dezelfde in een verschillende kleur. De juf op de kleuterschool streek altijd even door hun haren omdat Barbara toen een klein moedervlekje onder haar haar had waar ze aan te herkennen was. Ze werden al na twee jaar op school uit elkaar gezet omdat ze teveel met z’n tweeën (in gezelschap van een derde meisje) speelden en een eigen taaltje hadden ontwikkeld. Het uit elkaar zetten vonden ze niet erg, ze hebben verder altijd in verschillende klassen gezeten, maar hadden en hebben wel overlappende vrienden.

Toen ze bijna 19 waren gebeurde er een vreselijke ramp: hun drie jaar jongere zusje Evelien kwam om bij een verkeersongeval. Leonie en Barbara merkten toen wat een verschillende mensen ze eigenlijk zijn. Leonie reageerde veel introverter op het drama, net als hun moeder, Barbara veel extroverter, ze verloor zichzelf meer in het verdriet, net als hun vader. Ze zaten indertijd op de vrije school. Leonie ging al tamelijk snel na het ongeluk op kamers in Nijmegen, vanuit Zutphen. Barbara bleef alleen achter en vond het huis zonder haar twee zusjes verschrikkelijk leeg. Ze was blij toen ze ook uit huis kon, ook naar Nijmegen. Na een tijdje kwamen ze in hetzelfde studentenhuis te wonen en vonden dat reuze gezellig.
Toen Barbara twee maanden op reis was, leerde Leonie haar huidige vriend kennen. Op mijn vraag of Barbara ook voor hem zou zijn gevallen, antwoordt ze dat ze daar niet over nadenkt, dat is een no go area. Dat heb ik veel vaker bij tweelingen gehoord. Inmiddels woont Barbara ook samen. Leonie heeft een dochtertje van 2,5 jaar. Ze is volgens beide dames huiselijker, minder wild, introverter dan Barbara. Ze zijn nu 33 jaar. Barbara staat voor de klas (op een basisschool en op een middelbare school), Leonie werkt met autistische kinderen. Twee hartelijke en op een positieve manier kritische meiden die me voorkwamen als goede vriendinnen van elkaar.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.