Maaike en Liselore

Maaike en Liselore (blauwe trui) zijn 47 en wonen drie straten bij elkaar vandaan in Noord-Holland. Hun moeder is, anders dan de zussen, klein van stuk en had een enorme zwangere buik. Er waren al een broer en een zus. De artsen durfden moeder niet te vertellen dat ze zwanger was van een tweeling. Maar ze was toch heel blij toen 20 minuten na Maaike ook Liselore geboren werd.

De zussen hebben een enorm sterke band. Ze delen bijna alles, dragen dezelfde kleren, hebben dezelfde fietsen, hebben dezelfde bezigheden en zien elkaar elke dag. ‘Waarom zou ik de aardappels thuis in mijn eentje schillen, als ik het ook gezellig bij mijn zus kan doen?’ Beiden zijn heel sportief. Maaike werkt op een sportschool en geeft Zumbales maar Liselore neemt dat net zo makkelijk van haar over. Zij werkt in een bedrijf dat zich bezighoudt met weefselkweek van orchideeën.
Ze hebben allebei kinderen, Maaike is gescheiden, Liselore getrouwd, maar: niemand kan tussen haar en haar zus komen. Soms staat dat andere vriendschappen of relaties in de weg. Ze zijn een spiegeltweeling: dragen hun tas over een verschillende schouder, doen hun broekriem andersom in hun broek etc. Ze voelen zich Yin en Yang, zo lagen ze in de baarmoeder en zo willen ze ook op de foto.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.