Marianne en Hannie

Hannie (de jongste, met het kortste haar, in het rood) en Marianne (58) willen graag verschillend zijn. Vooral vroeger vond Marianne het heel vervelend om altijd met Hannie te worden vergeleken. Op de foto die ze vasthouden zie je dat ze vroeger dan ook wel erg op elkaar leken. Marianne is de oudste maar lijdt eronder dat haar zus altijd als slimmer werd gezien, terwijl hun IQ nauwelijks scheelt. Marianne wilde nooit als tweeling worden gezien daarom was Hannie verbaasd dat juist zij zich voor het project had opgegeven.

Hannie was heel klein bij de geboorte en moest in de couveuse. Nog altijd is Marianne veel gezonder dan Hannie. Allebei hebben ze diabetes, maar Hannie veel erger. Daarom eten ze geen koolhydraten meer en ze zijn kort voor de foto beiden 10 kilo afgevallen.
Hannie werd jong moeder (23 jaar, ze twee dochters. Marianne kreeg op haar 38ste jaar ook een dochter). De jongste van Hannie lijkt erg op de dochter van Marianne.

Ze doen allebei vrijwilligerswerk: Marianne als bestuurder bij het Hospice de Reiziger en Hannie bij het wijkcentrum als docent NT2. Allebei zijn ze politiek ge├źngageerd en heel actief: Marianne als (burger)raadslid in Barendrecht en bij de TA Zorg en Welzijn, Hannie als regiobestuurder NH. Ze geven allebei les of begeleiden mensen met ontwikkelen. Daarnaast schrijven ze. Geen romans, maar over de inhoud van hun werk. Ze houden van schilderen en lezen en zijn allebei gek op verzamelen. Hannie verzamelt kinderserviesjes en Marianne KLM huisjes.

Hannie houdt niet zo van grote vakanties over de wereld, terwijl Marianne dat echt fantastisch vindt. Hun smaak verschilt ook wat betreft haar (kort en middellang), uiterlijk in kleding en oorbellen (Marianne is daarin wat degelijker) en ook qua inrichting. Maar ze vinden de smaak van de ander wel leuk.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.