Maureen en Mirjam

Ze zijn 49 jaar en de jongste twee van zes kinderen. Maureen (met kort haar) is de oudste, Mirjam moest een tijdje in een couveuse na hun geboorte en de arts zei dat ze altijd een zorgenkindje zou blijven. Had hij dat maar nooit gezegd, want het heeft een enorm stempel op Maureen en Mirjam gedrukt. Maureen moest altijd de stoerste zijn en werd dat dus ook. Mirjam kleedde zich meisjesachtiger en gedroeg zich kwetsbaarder. Het ging zelfs zo ver dat Mirjam bij een akelig onweer op de hei door haar 14 jaar oudere broer met de auto werd opgehaald, terwijl Maureen zelf maar naar huis moest fietsen.

Mirjam heeft twee kinderen. Maureen heeft geen kinderen, maar is erg dol op die van Mirjam. De kinderen ook op haar. Maureen en Mirjam hebben er een hekel aan om tweeling genoemd te worden, maar vinden het niet vervelend er een te zijn. Op de lagere school was Maureen erg dominant en wilde niet dat Mirjam met andere kinderen speelde, wat Mirjam prima vond, maar hun ouders niet. Daarom lieten ze Mirjam een klas zitten.
Ze zijn opgegroeid in Hollandscheveld, een kleine plaats in Drenthe, waar Maureen nog altijd woont en hun zussen en broer ook, maar Mirjam woont helemaal in Krimpen a/d IJssel. Toch hebben ze veel contact en zien elkaar ondanks de afstand vaker dan de andere zussen en broer.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.