Monique en Eveline

Monique (in het rood) is de oudste en dat speelt een rol, al schelen ze maar 5 minuten. Ze was als kind de bazigste. Zij is ook de meest avontuurlijke, heeft op veel plekken gewoond en heeft met hun eigen schip samen met haar man een spannende reis naar Kiev gemaakt.

Monique en Eveline zijn de enige kinderen van hun ouders. Ze zijn 45 jaar. Beide zussen hebben drie kinderen, van globaal dezelfde leeftijd. Af en toe wisselen ze er eentje uit, de kinderen zijn heel close met elkaar.
Hun ouders trokken ze niet dezelfde kleren aan en behandelden ze gelukkig als individuen. Zelf voelen ze dat ook sterk. Ze zijn twee verschillende mensen die ook heel verschillend werk doen. Eveline woont in een nieuwbouwhuis in Beverwijk, Monique in een jaren dertig huis in Haarlem. Ze hebben contact, maar niet overmatig veel, soms zien ze elkaar zes weken niet. Onlangs zijn ze voor het eerst een week samen met vakantie geweest (naar Finland). Sportief zijn ze allebei. Monique houdt van sportklimmen en yoga, Eveline van paardrijden en hardlopen.
Sinds kort zijn ze beiden kostwinner, niet helemaal uit vrije wil.
Ze vertelden dat ze beiden verlegen zijn van nature, maar bij Monique merkte ik daar niks van. Eveline kwam een beetje somber over. Soms zit het leven natuurlijk tegen. Ik ervoer in ieder geval een heel ongelijke energie bij de twee vrouwen. Al lijken ze uiterlijk op elkaar, ik heb nog niet eerder een tweeling ontmoet met een zo van elkaar verschillende uitstraling.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.