Myrthe en Britt

Een spiegeltweeling. Myrthe (blauwe bloes) is de oudste en linkshandig, Britt werd een paar minuten later geboren en is rechts. Ze zijn 27, leken als kind enorm op elkaar en hebben ook wel eens stiekem van klas gewisseld op de middelbare school wat niemand opviel. Er is nog een oudere zus Bo, maar die is heel anders en daar trekken ze minder mee op.

Geboren in Holten, opgegroeid tussen de paarden, werden ze echt als individuen grootgebracht. Daar waren hun ouders streng in. Ze voelen zich heel sterk en zelfverzekerd als tweeling, maar onderling is er ook competitie. Ze zijn ambitieus en werden (worden) door de buitenwereld vaak vergeleken (wie is de mooiste, wie is de slimste). Op school haalden ze allebei hoge cijfers, maar Myrthe altijd net wat hoger en dat was voor Britt soms ietwat frustrerend. Ze zegt dat zij vaak als de lolbroek wordt gezien, luider en dominanter dan haar zus. Ze zijn het er over eens dat Britt ook de creatiefste is. Ze kan goed tekenen.
De zusjes zijn heel sportief, deden als kind aan paardrijden en wonnen daarmee wedstrijden. Nu houden ze van kitesurfen en hebben allebei een campertje. Myrthe is paardenarts en Britt mensenarts. Allebei willen ze op hun vakgebied chirurg worden. Myrthe zegt dat haar baan door de buitenwereld soms wordt gezien als minder dan die van Britt en dat knaagt een beetje.
Ze vallen op dezelfde jongens. Mark zag eerst wat in Myrthe, maar de dominantere Britt wist hem uiteindelijk voor zich te winnen. Nu is Myrthe met Jasper en dat bleek gelukkig een veel betere match. Er is geen spanning over tussen de zusjes. Ze zijn afgelopen zomer nog met zijn vieren met vakantie geweest.
Myrthe en Britt hebben tijdens die vakantie eendrachtig een verdronken man getracht te reanimeren. De samenwerking ging heel intu├»tief, effici├źnt en kordaat. Het was een gebeurtenis die ze niet snel zullen vergeten.
De zussen zijn erg dol op elkaar, hebben allebei een enorm drukke baan, en kunnen elkaar dus niet veel zien, maar ze hebben wel veel contact. Als er iets niet zo lekker loopt in hun leven, is hun zus de eerste die ze bellen. Ze denken genuanceerd over hun tweelingschap: het is een voordeel om een tweeling te zijn, maar er kleven ook nadelen aan.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.