Peter en Menno

Deze twee vrolijke lange mannen zijn 63 jaar. Peter, in het rood, is de oudste, maar dat speelt geen enkele rol in hun leven. Er is ook nog een 2,5 jaar oudere zus en met haar is het contact eigenlijk net zo goed als met elkaar. Deze tweeling vindt het tweelingschap tegenwoordig tamelijk onbelangrijk. Ze beschouwen elkaar meer als gewone broers.

Vroeger vond Peter het wel eens vervelend om tweeling te zijn. Ze zaten naar eigen keus in verschillende klassen en later zijn ze ook bewust in verschillende steden gaan studeren. Menno heeft er juist veel aan gehad om tweeling te zijn. Hij merkt op: Peter heeft me vaak terzijde gestaan als dat nodig was in mijn soms ietwat grillige levensloop. Hetzelfde geldt trouwens voor ons zusje Caroline.
Ze komen uit een familie van medici en zijn allebei arts geworden. Peter is radioloog, Menno is internist en hoogleraar. Menno is altijd de meest ambitieuze geweest. Ze waren allebei goed op school en zaten op een gymnasium, maar Menno deed in negen vakken eindexamen en Peter in zeven. Zo is het gebleven. Menno probeerde Peter te stimuleren om te promoveren, maar voor Peter hoefde dat niet zo nodig.

Menno is wat luidruchtiger dan zijn broer. Hij is veel later getrouwd en zijn kinderen zijn tien jaar jonger dan die van Peter. Op mijn vraag of ze zich realiseren dat de kinderen van hun broer genetisch gezien ook hun kinderen zijn, antwoorden ze tot mijn verbazing dat ze daar nooit over hebben gedacht. Ze zien elkaar geregeld, maar niet vaak. Een hobby die ze delen is golfen.
Ze zijn geboren in Amsterdam, in de buurt van de Hermitage, en dat is waar we de foto’s hebben gemaakt. Het verhaal gaat dat een verpleegster ze ooit verwisseld heeft en dat Menno Peter is en Peter Menno, maar zelfs dat maakt ze niks uit.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.