Suzan en Antoinette

Toen Susan (met gele jurk) en Antoinette 64 jaar geleden geboren werden, waren ze piepklein. Hun ouders hadden geen idee dat er twee kinderen zouden komen. Antoinette was er trouwens pas een uur later dan Susan. In een open koffer werden ze vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.
Hun ouders trokken ze dezelfde kleertjes aan en niemand kon ze uit elkaar houden. Ze zijn echte Deventenaren: hun grootvader had er een patisseriezaak en hun vader was boekbinder. Ze woonden aan de andere kant van de IJssel en gingen naar school met het pontje. Later hadden ze samen één fiets en gingen door weer en wind over de brug. Eentje fietste, de ander liep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allebei zijn ze werkzaam geweest in het onderwijs. Susan als lerares Duits aan een gymnasium in Apeldoorn, Antoinette had een kleuterklas. Susan vertelde wat een geweldige lerares haar zus was, die de kinderen enorm veel over de natuur leerde.
Toen ze toelatingsexamen voor de middelbare school deden, haalde Antoinette net de MMS niet vanwege rekenen. Ze heeft toen de ULO gedaan. Susan haalde het examen net wel en kon later doorstromen en Duits gaan studeren. Voor Antoinette was het niet leuk dat ze op deze manier van haar zus gescheiden werd.

Susan is een reiziger, ze heeft op veel plaatsen op de wereld gewoond, o.a. een tijd lang in Engeland met haar toenmalige vriend die ze had leren kennen bij de opnames van A bridge too far in Deventer.
Antoinette is altijd in de buurt van Deventer gebleven en heeft daar haar man gevonden. Ze heeft twee kinderen. Nooit eerder had ze zich gerealiseerd dat die kinderen genetisch gezien ook Susans kinderen zijn. Voor Susan zijn kinderen er niet van gekomen. Soms heeft ze daar wel verdriet van.
Ze zijn allebei kunstzinnig. Antoinette schildert vooral, Susan doet aan keramiek en is wat abstracter en moderner ingesteld. Susan heeft nu haar eigen ateliertje in de tuin.

Ze wonen in dezelfde stad, spreken elkaar vaak en zien elkaar ook bij creatieve cursussen. Echt op bezoek bij elkaar, gaan ze maar eens in de paar weken. Ook met twee jaar jonger zusje Angelique hebben ze een goede band. Toen Susan in Groningen en Engeland woonde, trok Antoinette veel met dat zusje op.
Susan houdt van de stad, net als haar vader, ze zegt dat ze sowieso meer op haar vader lijkt. Antoinette is meer van het buitenleven en het schijnt dat ze uiterlijk meer op moeder lijkt. Antoinette vertelt nog dat Susan alles wat eerder heeft dan zij (bijvoorbeeld kiezen krijgen) en dat zij er dan maar op hoeft te wachten om hetzelfde mee te maken.
Twee erg leuke zussen. Ik was blij kennis met ze te maken.

Reacties

Hella schrijft

Hoi Susan en Antoinette, wat een leuke en mooie foto's van jullie! En heel erg leuk om op deze manier iets over jullie te lezen. Ik kan me voorstellen dat het erg leuk was Sanne om met deze twee talentvolle vrouwen te werken! En wat lijken jullie toch op mijn moeder, het blijft me fascineren. Liefs, Hella.

Reageer
Reageer op Hella

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.