Wilma en Thea

Wilma (met groene jurk) en Thea zijn 56 jaar. Thea werd pas een uur na Wilma geboren en was er slecht aan toe. Ze zag blauw, maar gelukkig is het goedgekomen. Er zitten twee jongens boven hen en later kwamen er nog twee. Wilma en Thea vonden en vinden het heerlijk om tweeling te zijn en zijn het er volstrekt niet mee eens als tweelingen op school uit elkaar worden geplaatst. Zij wilden beslist bij elkaar in de klas zitten.

Ze zijn geboren in Zuid-Holland ‘bij de nonnen’, later verhuisden ze naar Barchem en ineens waren ze daar een bezienswaardigheid: De Tweeling. Dat was voor het eerst dat ze zich realiseerden dat ze anders dan anderen waren.

Het is niet zo relevant voor ze dat Wilma de oudste is. Zij was vroeger heel verlegen en Thea moest de hete kooltjes voor haar uit het vuur halen.

Ze sliepen bij elkaar in bed, zelf nog tijdens de middelbare school. Na school ging Thea op kamers vanwege haar opleiding en dat vond ze vreselijk. Het was vooral Wilma die ze miste. Ze was pas 17 jaar. Vaak belde ze huilend op naar huis en dan kwamen vader en Wilma haar spoorslags halen. Nog steeds kan ze eigenlijk niet goed zonder Wilma. Wat een feest toen ze hoorde dat haar zus met haar gezin bij haar in het dorp kwamen wonen. Nu wonen ze op loopafstand.

Ze zijn allebei hertrouwd na een scheiding. Wilma kreeg twee dochters en Thea miskramen. Dat was vreselijk. Na tien jaar lukte het haar gelukkig om twee kinderen uit Ethiopië te adopteren.
Ze zien elkaar iedere dag, laten samen hun honden uit en houden verschrikkelijk veel van elkaar.

Reacties

Edwin van Noort schrijft

Heel herkenbaar! Maar dat is ook niet gek. Het zijn mijn lieve jongere zussen!

Reageer
Reageer op Edwin van Noort

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.

Laat een bericht achter

Je commentaar wordt na goedkeuring geplaatst.